Bikinilijn scheren zonder irritaties

Vrijwel alle vrouwen scheren of werken de bikinilijn en/of schaamstreek dagelijks bij. Uit vrijwel alle onderzoeken die worden gehouden blijkt dat vrouwen zich dan verzorgder en zelfverzekerder voelen. Daarnaast vinden de meeste vrouwen zo een dagelijkse behandeling van de haartjes mooi en zelf heel erg sexy. Daarin tegen vinden de meeste mannen een geschoren bikinilijn en schaamstreek bij een vrouw niet alleen mooi en sexy maar ook lust opwekkend en opwindend.

De bikinilijn scheren zonder irritaties zoals de titel van dit artikel al aangeeft vergt wel wat kennis van handelen voor, tijdens en na de behandeling van uw schaamstreek. De hieronder omschreven tips helpen u om uw bikinilijn en schaamstreek op de juiste wijze te scheren.

 

1. Gebruik altijd schone scheermesjes voor bikinilijn scheren.

De meest gemaakte fout is om botte, vieze of een vaak gebruikte scheermes (waarmee u dagelijks ook uw benen scheert) te gebruiken. De huid in en rondom uw schaamstreek is gevoelig waardoor het nadrukkelijk wordt aangeraden om een scheermes met meerdere mesjes en en rubberen laagje te gebruiken. Gebruik daarom een ladyshave van een goed merk en dus geen wegwerp scheermesjes.

 

2. Eerst schaamhaar bijknippen voor het bikinilijn scheren.

Knip bij veel schaamhaar, uw schaamhaar eerst bij met een schaar tot ongeveer een lengte van een halve tot 1 cm. Door eerst bij te knippen kunt u de groei richting beter zien, want u dient met de groeirichting mee te scheren. Zo voorkomt u namelijk irritatie, rode bultjes en ingegroeide haartjes.

 

3. De bikinilijn insmeren met scheerschuim, scheergel en/of scheerolie.

De scheerschuim, scheergel en/of scheerolie zorgen ervoor dat de scheermesjes bij ieder scheerbeweging soepel de haren verwijderen. Het is aan te raden om een PH-neutrale scheerschuim, scheergel en/of scheerolie te gebruiken. Ook hierdoor verkleint u de kans op onaangename irritaties.

 

4. Bikinilijn scheren met de haargroei mee.

Mede door de gevoelige huid in en rond de schaamstreek dient u langzame en rustige scheerbewegingen te maken die met de richting van de haargroei meegaan. Om wondjes te voorkomen moet u de huid straktrekken.

 

5. Spoel regelmatig de bikinilijn en scheermesjes af met lauw water.

Om de werking van de scheermesjes soepel te laten blijven verlopen moet u regelmatig de haartjes uit het scheermesje spoelen. Door ook de huid af te spoelen met lauw water ziet u welke plekjes nog geschoren moeten worden. Ook zorgt het afspoelen met lauw water ervoor dat u een mooi en glad scheerresultaat krijgt.

 

6. Gebruik na het bikinilijn scheren een verzorgende crème.

Na het scheren is het aan te raden op de geschoren bikinilijn een lekkere behandeling te gegeven met een verzorgende crème. Dit zorgt ervoor dat de huid beter bestand is tegen irritatie en rode bultjes.

 

7. Scrub de bikinilijn regelmatig.

Om de huid soepeler te maken en dode huidcellen te verwijderen is het nodig om te bikinilijn regelmatig te scrubben. Hierdoor zult u minder minder snel last krijgen van ingegroeide haartjes. Scrub u huid niet wanneer u al ingegroeide haren heeft, dit kan zorgen voor nog meer irritatie.

Door de bovenstaande tips na te leven zult u veel meer plezier beleven aan het scheren van uw bikinilijn. U wilt toch ook een verzorgde, mooie en sexy bikinilijn hebben. Het streven is immers het scheren van de bikinilijn zonder irritaties.