Elektrisch ontharen: einde ongewenste overbeharing en gezichtsharen

Elektrisch ontharen een door en door beproefde manier die al tientallen jaren wordt toegepast om ongewenste overbeharing te verwijderen. Elektrisch ontharen is een methode waarbij ieder haar afzonderlijk wordt behandeld. Bij grote oppervlakken is dit een zeer tijdrovend project en ideaal gesproken is het daarvoor zodoende niet echt een makkelijk middel. Reden des te meer waarom elektrisch ontharen veelal wordt toegepast bij de gezichtsharen. Het principe van elektrisch ontharen is dat de haarwortel in het haarzakje (waarin de haar groeit) door een stroomstootje wordt vernietigd.

 

Waarom elektrisch ontharen en niet laseren of flitsen?

Laseren en flitsen zijn prima voor grote oppervlakken zoals benen, liezen en rug. Het wordt uitsluitend toegepast op een huid met donkere haren. Laser geeft kans op pigment verandering en is niet geheel pijnloos zoals veel mensen denken. Blonde, rode of witte haren kunnen niet verwijderd worden met de laser maar wel elektrisch. Vaak wordt de nagroei van deze behandelingen alsnog elektrisch verwijderd. Elektrisch ontharen is niet voor niets al een zolang bestaande en erkende manier! Het is de langst bestaande methode voor permanente verwijdering van ongewenste haren.

 

Behandelperiode elektrisch ontharen

Een haar heeft drie groeifases en dient in de groeifasen behandeld te worden daarom is een wekelijkse behandeling in het begin onontbeerlijk. Totdat het totale gebied is onthaard, zult u gewoonlijk een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De verzameling haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al reeds aanwezig is, zijn factoren die bepalend zijn voor de behandeltijd.

De periode tussen twee behandelingen wordt desondanks iedere keer groter. U moet er rekening mee houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

 

Algemeen advies gedurende behandelprocedure elektrisch ontharen

  • Niet meer scheren, harsen of epileren
  • Geen ontharingscrème gebruiken
  • Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht
  • Gebruik sunblock factor 30 of hoger.