Elos ontharen: de nieuwste methode voor definitief ontharen

Elos ontharen werkt met een combinatie techniek van licht en bipolaire hoogfrequente stroom. De nieuwste methode voor het definitief ontharen is Elos ontharen. Elos laat de traditionele Laser en IPL ver achter zich. Bij de Elos methode wordt het haar op een nog aangenamere en effectievere manier verwijderd in vergelijking met voorgaande systemen.

 

Werkwijze Elos ontharen

Elos ontharen werkt met een combinatie techniek van licht en bipolaire hoogfrequente stroom. De lichtflits verwarmt het haartje voor en de RF stroom gebruikt het warme haartje als geleiding naar het haarzakje om deze te vernietigen.

 

Waarom Elos ontharen?

Bij ELOS verwarmt een IPL lichtflits de haartjes, waarna hoog freqeunte stroom (RF-stroom) de warme haartjes als geleiding naar de haarzakjes toe volgt. De RF-stroom vernietigt vervolgens de haarzakjes. Het grote voordeel van de ELOS in vergelijking met Laser en gewoon IPL is dat door deze combinatie techniek veel minder licht nodig is om het haarzakje te vernietigen. Het is daarom minder belastend voor de huid en het gevaar van blaren of verbrandingen zijn bijna tot 0 gereduceerd. Het is daarom de meest veilige techniek op dit moment voor ontharing. Het volgende voordeel van deze techniek is, dat de RF-stroom voor de vernietiging van het haarzakje zorgt en niet het licht. Daarom is het niet belangrijk welke kleur huid je hebt. Vandaar dat alle huidtypen behandeld kunnen worden.

 

Voordelen Elos ontharen

geschikt voor alle huidtypen

  • ook voor dunne en lichte haartjes
  • 4 tot 8 behandelingen benodigd voor volledige ontharing
  • op lange termijn goedkoper dan harsen of epileren
  • zeer effectief.

 

Is Elos ontharen Veilig?

Ja, het is echt veilig. De ELOS komt tot op maximaal circa 4,5 mm en de Diode Laser tot 5,5 mm. diepte in de huid. Alleen als daar ook een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt. Dus de warmte gaat nooit dieper dan het haartje en het haarzakje.

 

Werkt definitieve ontharing met Elos ontharen bij mannen net zo goed als bij vrouwen?

Bij vrouwen werkt het over het algemeen ietsje beter. Dit heeft te maken met hormoonspiegels en de diepte van de haarwortels. Meestal hebben mannen 1 à 2 behandelingen meer nodig. Daarna zo nu en dan een ‘onderhoudsbeurt’ van 1 a 2 x per jaar. Dit komt omdat sommige mannen tot op middelbare leeftijd een uitbreidend patroon hebben en er steeds meer dichtheid in de beharing wordt ontwikkeld, dit is genetisch bepaald.

 

Komen de haren na Elos ontharen weer terug?

Nee, de haarzakjes die effectief behandeld zijn, kunnen nooit meer een haartje produceren. U mag uitgaan van 80 tot 90 % haarreductie. Wilt u 100% glad worden, dan is dat misschien niet realistisch… Helaas zijn er onder onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij: zwangerschap, menopauze, gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress), of bij een periode van veel inspanning.

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien (niet dezelfde haren die met de ELOS of Diode Laser verwijderd zijn), of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden. Dus het kan gebeuren dat u ongeveer 1 of 2 x per jaar een ’onderhoudsbeurtje’ nodig heeft. Het haar zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen.