IPL Ontharen, een helder uitleg over IPL ontharing

IPL betekend letterlijk: Intense Pulsed Light en is een goede manier om definitief te ontharen. Bij de IPL ontharen behandeling wordt het zeer krachtige licht dat de IPL flitslamp uitzendt opgenomen door het aanwezige pigment in de haren en naar de haarwortels gevoerd. Door de warmte worden de daar aanwezige kiemcellen voor nieuwe haren vernietigd. IPL ontharen is een behandelmethode voor permanente ontharing. Afhankelijk van het type IPL flitslamp dat ingezet wordt zijn er meer of minder behandelingen vereist om tot een solide einduitkomst te komen. Een van de allerbeste IPL ontharingsepilators is de Remington IPL5000.

Ontharen van grijze, blonde en rode haren wordt niet of nauwelijks gedaan met IPL. Dit komt mede doordat er onvoldoende pigment in deze haartypen voorradig is. Bruin en zwart haar reageert het beste op de IPL ontharen methode omdat deze haarkleuren veel pigment bevatten. Een alternatief voor IPL ontharen is laserontharing, ook zeer beproefde methode.

Elke haar op ons lichaam maakt een groeicyclus door. Uitsluitend c.a. 25% van alle haren zijn daarentegen tegelijkertijd in de groeifase. De overige 75% van de haren verkeren dan in rustfase. Wanneer een van de haren in rustfase is heeft ontharen met IPL ontharen methode dus helemaal geen nut. Bij een IPL ontharen behandeling zijn daarom zonder twijfel minstens vijf tot acht behandelingen essentieel om tot een betrouwbaar resultaat te komen. Er worden dan ruwweg 60 tot 90% van de haren definitief verwijderd. Net zoals bij een laserontharing is IPL ontharen niet voor iedereen geschikt. Ook hier geldt nog een keer dat de beste uitkomsten worden geboekt met donkere haren (zwart of bruin) en een lichte huid.

Blonde, witte, grijze en rode haren bevatten te weinig (juiste) pigmenten. Ze absorberen daardoor te weinig lichtenergie om de haarwortels voorgoed lam te leggen. Bij een getinte huid kunnen er potentieel verkleuringen en verbrandingen optreden. Om dit risico zo klein mogelijk te maken, kan het beste vooraf op een klein en onopvallend stukje huid worden uitgetest hoe deze op de behandeling reageert.

Om bij mensen met een lichte huid de kans op deze gevolgen zo klein mogelijk te maken, mag u zes weken vóór en na de behandeling de behandelde plek niet blootstellen aan zon. De beste periode voor IPL ontharen is dan ook in de winter indien de huid niet gebruind is door de zon. IPL ontharen kan voornamelijk in het gezicht en in de halsstreek pijnlijk overkomen. Als blijkt dat u de behandeling niet aan kunt omdat u overgevoelig bent, vraag dan naar een huid verdovende EMLA crème. Het is belangrijk dat u goed zorgt voor de behandelde huid.

 

IPL ontharingsapparataat aanschaffen voor IPL ontharen?

De Remington IPL5000 is een van de allerbeste ontharingsapparaten met de lichtimpulstechniek IPL. Hierbij worden korte maar intense lichtflitsen op de huid afgegeven. De lichtenergie wordt geabsorbeerd door de melanine in de haar follikels, waardoor de haargroei op de behandelde plaats tot drie maanden lang wordt tegengegaan. De professionele ontharingsmethode is pijnloos en kan zowel door vrouwen als mannen gebruikt worden. U kunt de Remington IPL5000 aanschaffen bij onze partner.