Laser ontharen thuis, ook makkelijk zelf ontharen?

Wij kennen diverse ontharingsmethoden die u thuis zelf kunt uitvoeren namelijk, scheren, harsen, bleken en uiteraard epileren. Dit zijn echter allemaal tijdelijke en dus geen blijvende vorm van ontharen. Wie kiest voor blijvend ontharen om van het ongewenst haargroei af te komen, zal een vorm van definitief of permanent ontharen moeten toepassen. Dit zijn moderne manieren van ontharen waarbij de haarwortel tot in de haarzakjes wordt verwijderd.

Echter definitief ontharen is niet alleen een kostbare maar ook een tijdrovende aangelegenheid. Tot voor kort was de enige mogelijkheid om van overbeharing op het lichaam of ongewenste haargroei af te komen oftewel permanent ontharen, een bezoek aan een laserkliniek en/of een schoonheidssalon. Waar men dan van de ongewenste haargroei na een aantal intensieve behandelingen verlost was van de ontsierende overbeharing.

Inmiddels zijn er thuislaser producten en apparaten op de markt zodat de consument deze moderne manier van zeilfontharing in de eigen omgeving en op het gewenste tijdstip ongestoord kan uitvoeren. De laserkliniek en schoonheidssalons hadden niet gedacht dat laser ontharing thuis tot de mogelijkheden zou behoren, laat staan dat zijn nu een grote concurrent er bij hebben namelijk de laserapparaten voor thuisgebruik. Deze thuis laser producten zijn dus een ideale alternatief voor de hoge kosten die de laserklinieken en schoonheidssalons berekenen voor de vele laserbehandelingen.

De thuislaser apparaten zenden kleine laser pulsen naar de te ontharen huid hierdoor ontstaat warmte waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Het gevolg hiervan is dat er op den duur geen nieuwe haren meer groeien. Omdat de laser inwerkt op het donkere pigment van het haar, beter bekend als melanine. Is het van belang dat de laser op de juiste wijze in ingesteld op de te ontharen huidtype en haarkleur. Wordt dit niet gedaan zullen er gauw witte of donkere vlekken op de huid ontstaan. Indien u beschikt over blond haar is laser ontharen niet voor u weggelegd. Dit komt omdat blonde haren te weinig pigment bevatten en dus niet weggelaserd kunnen worden.

 

Voor- en nadelen van thuis laser apparaten voor laser ontharen

Voordelen:
1.Thuis laser ontharen is goedkoper dan laseren in een schoonheidssalon of laserkliniek.
2. Het kan in de eigen omgeving en op het door u gewenste tijdstip uitgevoerd worden.
3. De thuislaser apparaten klein, handzaam en gemakkelijk in het gebruik.

 

Nadelen:
1. Een thuislaser behandeling is tijdrovend.
2. Ondanks dat laserklinieken en schoonheidssalons duurder zijn is het ontharingsresultaat vele malen beter.
3. De kracht van de laser is veel lager dan die van de klinieken en schoonheidssalons.
4. Het resultaat valt tegen omdat fabrikanten in de apparaten voor een zwakke laser hebben gekozen.

 

Nu dat thuis laser ontharen ook een plek in de thuis ontharingsmethoden heeft veroverd is het voor zowel man en vrouw erg makkelijk om ongewenste haargroei binnen de eigen muren te verwijderen of te beperken.