Ontharingscrème voor het gezicht

Iedereen heeft wel haargroei in het gezicht. Dat is op zich zelf geen probleem, het wordt pas een probleem als de gezichtsbeharing ontsierend wordt. Ontharen met een ontharingscrème voor het gezicht is de makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van gezichtsontharing. Voor nog geen 5 euro kunt u bij iedere drogist een tube ontharingscrème kopen. Simpelweg nadat u de tube heeft geopend, de crème aanbrengen op de te ontharen gezichtsdelen zoals bijvoorbeeld uw snor, kin en wangen. Als dat gereed is laat u de crème, volgens de beschrijving inwerken en als laatste de crème van uw gezicht verwijderen met de bijgeleverde spatel. Kortom: Een kind kan de was doen!

De ontharingscrème heeft een chemische werking, dit komt omdat de stoffen c.q ingrediënten in de crème een oplossende werking hebben. Deze tasten de structuur van de haartjes aan, zodat de ongewenste haartjes net onder het huidoppervlak worden afgebroken. De haartjes worden dus niet geheel verwijderd en groeien dus nog gewoon door onder het huidoppervlak. Na enkele dagen zullen de haartjes dan ook wel weer verschijnen. Dit is meteen het grote nadeel van een ontharingscrème, ze werken dus snel en makkelijk maar de haartjes zullen na de behandeling net zo snel en makkelijk weer verschijnen. Wat u misschien ook als nadeel zult ervaren is de geur van de crème, deze heeft namelijk een sterke en indringend geur. Dit komt vooral door de stoffen en de chemische werking van de crème.

Naast de eerder genoemde voordelen snel, makkelijk en goedkoop zijn er nog een aantal voordelen van ontharingscrèmes namelijk dat u het ontharen geheel zelf kunt doen en geen hulp nodig heeft. Tevens kunt u grote lichaamsoppervlakten zo als uw benen ermee behandelen.

 

Tips voor een beter resultaat met ontharingscrème

Voordat u de behandeling begint draag zorg dat uw huid schoon en droog is. Door de te ontharen huidoppervlak van te voren met een warme doek af te nemen zullen de haarzakjes wijd open gaan staan. Het gevolg hiervan is dat de ontharingscrème beter door de huid wordt opgenomen en de crème de maximale werking blijft behouden.

 

Hoe voorkomt u irritaties met ontharingscrème?

De ontharingscrème nooit langer laten inwerken dat dat er in de bijsluiter wordt aangegeven. Als de stoffen in de ontharingscrème te lang op de huid inwerken kunnen er niet alleen irritaties maar ook brandplekken ontstaan. Wanneer de huid is beschadigd, kleine wondjes heeft of gevoelig is mag u absoluut geen ontharingscrème gebruiken.

 

Toch geen ontharingscrème gebruiken?

Misschien heeft u een gevoelige huid of krijgt u irritaties van de stoffen die in de ontharingscrème zitten. Dan kunt u kiezen voor een tweetal oplossingen namelijk, een ontkleuringcrème en/of een haarverminderingscrème.

Zoals de naam het al zegt zorgt een ontkleuringcrème ervoor dat u veel lichtere gezichtshaartjes krijgt. Wat niet opvalt,  is immers ook geen ontsierende gezichtsbeharing. De ontkleuringcrème wordt in combinatie met een nabehandelingskuur gebruikt deze verzorgt niet alleen de huid maar heeft als effect dat de ongewenste haartjes minder snel terugkomen.

Ten slotte de haarverminderingscrème, dit is een gezichtscrème speciaal voor alle en gevoelige delen van het lichaam. De haarverminderingscrème is gemaakt op basis van natuurlijke extracten en werkt direct in op de haarwortel dus heel erg effectief op alle haren.