Ontharingscrème voor mannen; 3 redenen om ervoor te kiezen

Het ontharen met een ontharingscrème voor mannen wint steeds meer aan populariteit. Mede doordat na het scheren van stugge haren bij steeds meer mannen irritatie en pukkels ontstaan en dit vooral in de hals. Scheer irritatie komt niet alleen voor bij het scheren met een scheermesjes maar ook bij het scheren met een scheerapparaat. Ook het nat of droog scheren heeft bij sommige mannen geen invloed op het al dan niet krijgen van irritaties of pukkels.

In tegenstelling tot vrouwen verwijderen mannen hun haren om praktische reden. Denk hierbij aan reden zoals dat het comfortabeler is bij het sporten, hygiënischer is, het voorkomen van jeuk en/ of ontstekingen, de spieren komen zo beter tot uiting en men verwijderd het haar ook om esthetische en vooral om erotische reden.

 

Reden ontharingscrème 1: Haren worden gemakkelijk en snel verwijderd

Nadat de tube geopend wordt door de dop eraf te draaien en het topje te doorprikken. Brengt u de crème aan met de hand of met de bijgeleverde spatel. Laat de creme ongeveer 4 minuten intrekken en schraap na het verstrijken van de tijd de crème weg met de spatel en spoel de huid af met warm water.

 

Reden ontharingscrème 2: Niet pijnlijk

Anders dan bij het scheren, harsen of laseren is het ontharen met behulp van een ontharingscrème voor mannen niet pijnlijk en bij juist gebruik treden er ook geen irritaties op. Dit komt mede door de werking van de ingrediënten die in de ontharingscrème zitten, deze lossen dus de keratine en andere eiwitten waaruit het haar bestaat op. De haren laten hierdoor los waarna ze weggespoeld kunnen worden.

 

Reden ontharingscrème 3: De huid blijft langer glad
Chemische ontharingsproducten lossen de proteïne structuur van de haartjes op, zodat deze dicht bij het huidoppervlak kunnen worden verwijderd. Doordat het haar oplost, blijft er een ronde punt op het huidoppervlak achter. De terug groeiende haartjes zijn daarom zachter dan na het scheren en uw huid blijft langer glad.

 

Voorzorgsmaatregelen alvorens de ontharingscrème mannen te gebruiken

Voordat u kunt beginnen met het aanbrengen van de crème dient u met een aantal zaken rekening te houden. Dit voorkomt dat u achteraf voor verrassingen komt te staan. De ontharingscrème mannen is immers een chemisch ontharingsmiddel.

  1. Volg de aanwijzingen in de bijsluiter goed op zodat u de ontharingscrème juist gebruikt.
  2. Uw huid moet zuiver, droog en intact zijn. Heeft u huidwondjes dan is het niet aan te raden om met een ontharingscrème te ontharen.
  3. Test eerst als u niet allergisch bent, door een kleine hoeveelheid van de ontharingscrème aan te brengen op de te ontharen plaats. Als uw huid gaat tintelen, verwijder dan onmiddellijk de crème met de meegeleverde spatel en spoel de huid vervolgens af met stromend water.
  4. Voor de plekken op het lichaam die moeilijk te bereiken zijn, is het verstandig om hulp van uw relatie of een familielid te vragen.

Samenvattend is de ontharingscrème voor mannen een ideale, pijnloze, makkelijke en snelle manier van ontharen met als groot voordeel dat de huid langer glad blijft.