Op welke manier mijn benen scheren?

Het scheren van de haren op de benen wordt dagelijks door veel mensen om allerlei redenen gedaan. Zo scheren vrouwen hun beenharen als teken van schoonheid en gladde benen vertegenwoordigen hun vrouwelijkheid. Mannen scheren vaak hun beenharen om praktische redenen. Neem de wielrenners als voorbeeld, deze scheren hun beenharen om twee redenen.

Ten eerste omdat zij voor en na wedstrijden gemasseerd worden. Voor de masseur zijn gladde benen een stuk wenselijker en makkelijker te masseren dan behaarde benen.

Ten tweede aan beenharen blijven vuil en stof makkelijker kleven en is er een grotere kans op ontstekingen in het geval zij mochten vallen. Ook voor het afplakken van wonden is het is wenselijk en soms zelf pijnlijk als een wond wordt afgeplakt met pleisters.

 

Nat of droog benen scheren?

De keuze om nat of droog te scheren is persoonsgebonden. Vaak heeft dit te maken met de mate van gevoeligheid van de huid. Ook het gemak c.q het ongemak spelen hierbij een rol.

Droog benen scheren is het scheren met een scheerapparaat vaak is deze dan elektrisch. Een groot nadeel van droog scheren is dat er stoppels ontstaan, als het haar na verloop van tijd weer groeit en boven de huid uitkomt.

Nat benen scheren daarin tegen is het scheren met scheercrème, scheerzeep, scheerolie en een scheermes. Dit in tegenstelling tot het “droog scheren”, waarbij men enkel een scheerapparaat gebruikt.

Gedurende het scheren van de benen met een scheermesje, moet het scheermesje regelmatig worden schoongespoeld van beenharen. Het grote voordeel hiervan is dat de kans op scheerwondjes door deze handeling wordt vermindert. Na het scheren het geschoren lichaamsoppervlakte met lauw water spoelen en vervolgens de huid behandelen met babyolie of een vochtinbrengende crème.