Recept suikerpasta voor gebruik bij body sugaring

Zo als u wel weet is body sugaring een ideale, zachte, veilige, effectieve, alternatieve en natuurlijke manier van ontharen. De suikerpasta, suikerhars of suikerwax kunt u in vele Turkse winkels of bodyshops kopen. Het is zelf mogelijk dit online te kopen. Bijvoorbeeld suikerpasta of suikerwax via een van onze partners. Indien u zelf de suikerpasta wilt maken, zoals het nog steeds in het Midden-Oosten door veel vrouwen wordt gedaan, volgt u simpelweg het onderstaande recept.

 

Benodigdheden om suikerpasta te maken

Suiker +/- 200gr
Sap van een hele citroen (zonder vruchtvlees)
2 eetlepels water

Tip: indien u meer suikerpasta, suikerhars en/of suikerwax wilt maken kunt u de benodigdheden eenvoudig vermenigvuldigen.

 

Bereiding suikerpasta of suikerwax

De suiker, citroensap en het water doet u in een steelpan en met een garde voortdurend blijven roeren, terwijl u het geleidelijk aan verwarmt. Het vuur zo laag mogelijk houden. De siroop zal wat dikker beginnen te worden. Na ongeveer een 7 minuten krijgt de siroop een goudbruine karamelkleur (de kleur van vloeibare honing). Haal vervolgens de steelpan van het vuur. De suikerpasta of suikerhars giet u dan in een glazen schaal of kom zodat die kan afkoelen. Roer de suikerpasta rustig om en hou het in beweging totdat het afgekoeld is (ongeveer acht minuten). De suikerpasta of suikerhars zal onder het afkoelen steviger worden.

 

Suikerpasta gebruiksklaar maken

Als eerste bevochtigt u uw vingers met koud water en neemt u een portie suikerpasta of suikerhars ongeveer 1/4 van wat u heeft gemaakt. Als tweede trekt u de pasta uit elkaar en stopt u het weer in elkaar, deze beweging herhaalt u een aantal malen. U bent als het ware de suikerpasta of suikerhars aan het kneden waardoor deze elastischer en taaier wordt, vergelijkbaar met een kauwgom. U zult ook merken dat de kleur iets lichter is geworden, de suikerpasta of suikerhars is nu gereed voor gebruik.

 

Suikerpasta online kopen

Het is ook mogelijk om suikerpasta of suikerwax online te kopen. U kunt dit doen bij een van onze partners. Onze partner verkoopt tegen een gunstige prijs de Parissa Roll-on 2 in 1 pakket. Dit pakket bestaat uit 140 ml suikerpasta, 2 rollen en 20 strips. Door de 2 rollen in het pakket kunt u snel en eenvoudig de benen, het gezicht en de bikinilijn ontharen. De rollers verdelen de suikerpasta gelijkmatig over de huid. De suikerwax kan zowel warm als koud gebruikt worden. De suikerpasta of suikerwax is 100% natuurlijk en zorgt voor een heerlijke gladde huid zonder irritaties tot wel 6 weken! Het is een ideaal pakket voor zowel gevorderde als beginnende gebruikers van suikerpasta.
Het is ook mogelijk om professioneel gebruik te maken van suikerpasta. Dit kan middels de Parissa Wax Hot 120gram. Dit is het meest professionele product uit de Parissa ontharingslijn. Het is pH neutraal en is verreikt met aloë vera. Deze suikerpasta of suikerwax is buitengewoon effectief bij hardnekkige en stugge haargroei. Deze suikerwax kan eenvoudig in de magnetron verwarmt worden. U moet wel altijd even kijken of het niet te warm is! Daarna kunt u het met de spatel gelijkmatig over de huid verdelen en middels de bijbehorende strips de haren van de huid halen. Let wel op, deze suikerwax is niet oplosbaar in water!

 

De suikerpasta of suikerhars daadwerkelijk gebruiken

Smeer de suikerpasta op de te ontharen huid, in de groeirichting van de haartjes en druk het stevig aan. Trek vervolgens de suikerpasta snel, tegen de groeirichting van de haartjes in, van de huid af, zoals een pleister. Kneed de pasta opnieuw en herhaal de zo juist omschreven handelingen tot dat u alle te ontharen lichaamsdelen heeft gehad.