Schaamhaar scheren: waarom zouden mannen dit moeten doen?

Ondanks dat steeds meer mannen hun schaamhaar scheren is het nog niet bij het merendeel van de mannen het geval. Bij vrouwen is het scheren van de schaamstreek een hele normale en misschien wel voor veel mannen een gewenste zaak. In dit artikel krijgt u inzage waarom en hoe u het beste uw schaamstreek kunt ontdoen van schaamhaar. Schaamhaar scheren is niet iets waarvoor u zou moeten schamen.

 

Waarom schaamhaar scheren?

De belangrijkste reden is dat het de hygiëne bevordert. Wist u dat uw schaamstreek een van de warmste plekken van het menselijk lichaam is. Dit is nou precies waar bacteriën van houden, warme en vochtige plekken. Door het scheren van uw schaamhaar hebben bacteriën minder kans om zich tussen uw schaamharen te nestelen en zo voorkomt u ontstekingen en onplezierige geurtjes. Door de juiste manier van schaamhaar scheren heeft u geen ontstekingen en hoeft u zich ook geen zorgen te maken over bacteriën.

 

Op welke wijze het schaamhaar scheren?

De huid rondom de schaamstreek is zeer gevoelig daarom is het ook aan te raden om een scheer of ontharingsmethode te kiezen die bij uw gevoelige huid past. Veel mannen scheren hun schaamhaar met een scheermesjes in combinatie met scheergel of scheerschuim. Het nadeel van het scheren van de schaamhaar met een scheermesjes is dat men het vaak verkeerd doet waardoor er scheerwondjes, ingegroeide haren en soms zelf een geïrriteerde huid kan optreden.

Indien er toch wordt besloten om gebruik te maken van een scheermes, scheer dan niet tegen de haargroei richting in omdat dit de voornaamste reden is waardoor er scheer wonden kunnen ontstaan. Ook het scheren van de schaamharen met behulp van een tondeuse wordt afgeraden. Reden hiervoor is dat de mogelijkheid bestaat dat de huid of vel er tussen kan komen, indien de huid niet strak wordt gehouden. Zo een pijnlijke scheerbeurt zult u zich voor altijd heugen.

Steeds meer mannen kiezen ervoor om hun schaamhaar van haren te ontdoen door gebruik te maken van een ontharingscrème. Het eenvoudig aanbrengen, en paar minuten wachten en vervolgens met warm water onder de douche het schaamhaar weg schrapen maakt dat 80% van de mannen kiest om gebruik te maken van een ontharingscrème om hun schaamhaar te verwijderen. Let wel de huid in en rondom de schaamstreek is gevoelig, test eerst de ontharingscrème in uw knieholte alvorens het aan te brengen op uw balzak of schaamstreek.

Kortom het scheren van uw de schaamhaar is niet alleen hygiënisch, pijnloos als uw het op de juiste wijze doet, maar het is vooral mooier. Uw penis ziet er ook veel groter uit als u een kale schaamstreek heeft. U partner zal het ook veel aangenamer vinden als u uw ballen en penis geschoren heeft. Het scheren van de schaamstreek is ook lust opwekkend en kan zelf onderdeel uitmaken van het voorspel.

Houdt er wel rekening mee dat niet iedereen van een geschoren schaamstreek houdt. Sommige mensen vinden het juist plezierig dat er schaamhaar is. Neem dus een goede keuze of u uw schaamhaar wilt scheren of niet.