Wenkbrauwen epileren: tips voor een beter resultaat!

Het epileren van je wenkbrauwen is heel goed voor het gezicht en voor je gezichtsuitdrukking. Zo geven niet geëpileerde wenkbrauwen een onverzorgde indruk. Terwijl dikke wenkbrauwen een boze of strenge gezichtsuitdrukking aangeven. Het epileren van de wenkbrauwen geeft je niet alleen een verzorgde indruk maar je gezicht krijgt ook veel meer aandacht doordat het een open gezichtsuitdrukking krijgt. Je wenkbrauwen spelen immers in een conversatie bedoeld en onbedoeld een hele grote rol.

 

Voordat je kunt beginnen met epileren, stel jezelf eerst de hamvraag: wat zijn de perfecte afmetingen voor mijn wenkbrauwen?

epilerenOm antwoord op de bovenstaande hamvraag te geven zal je eerste met behulp van een potlood een kaarsrechte lijn moeten trekken langs je neus en oog omhoog. Waar de lijn eindigt begint de perfecte wenkbrauw dus alle haartjes die zich voor de lijn bevinden mag je epileren. Wij zijn nog niet klaar, trek na de eerste lijn een tweede lijn echter deze is een schuine lijn langs je neus naar de andere kant van je oog. Waar de lijn eindigt geeft wederom het einde van je wenkbrauw aan. De haartjes die zich achter deze lijn bevinden mogen ook geëpileerd worden. Let op: Het hoogste punt van je wenkbrauw is waar de tweede schuine lijn eindigt en is tevens het hoogste punt van je wenkbrauw.

 

De onderstaande 7 tips zullen helpen om een beter resultaat te verkrijgen met epileren

  1.  Gebruik altijd een pincet met schuin aflopende punten hierdoor heeft de pincet een betere grip op de haartjes.
  2. Zorg altijd voor een goede verlichting en een grote spiegel.
  3. Overdrijf niet en start altijd rustig met epileren en ga niet als een kip zonder kop meteen van alles weg plukken. Bij het epileren geldt de stelregel liever te weinig dan de teveel weggehaald.
  4. Epileer altijd de onderkant van je wenkbrauwen en nóóit de haartjes aan de bovenkant. Vergeet niet om ook de haartjes tussen de wenkbrauwen mee te nemen.
  5. De wenkbrauwen voor het epileren masseren met een ijsklontje, hierdoor verzacht je de pijn aangezien de wenkbrauwen lichtelijk zijn verdoofd.
  6. Het beste tijdstip om te epileren is in de avonduren zodat eventuele roodheid de volgende ochtend verdwenen is.
  7. Mocht je onverhoopt toch te veel haar hebben weggehaald, maskeer dit dan door gebruik te maken van een wenkbrauwpotlood.

Gebruik de bovenstaande tips als jij ook de perfect geëpileerde wenkbrauwen wilt hebben waarmee je er verzorgt uit zal zien en een stralende en open gezichtsuitdrukking zult hebben. Zoals gewoonlijk bij handelingen, oefening baart kunst.